Solceller

Det är skillnad på solceller och solceller och det kommer du märka som kund hos Smart Solkraft. Vi tror att du som kund vill ha en solcellsanläggning av högsta kvalitet, ett bekymmersfritt ägande och en hållbar installation och anläggning.

Vi arbetar utifrån och anpassar våra installationer för att harmonisera med de tuffaste försäkringskraven och elsäkerhetsverkets rekommendationer. Vi tar arbetsmiljökrav med fallskydd och liknande på största allvar för att skydda personerna som utför elinstallationen och monteringen av ditt solkraftverk. Vi bryr oss om vår personal och därmed våra kunder som står som beställare och har ett större juridiskt ansvar än vad många känner till.
 

Hur solceller fungerar

  1. Solens strålar når solpanelerna på taket och det bildas likström.
  2. Likströmmen leds ner till växelriktaren som omvandlar likströmmen till växelström.
  3. Elen leds sedan vidare till fastighetens elcentral för vidare användning i huset.
  4. Vid överskott på el (t ex vid soliga dagar) matas elen ut på elnätet.
    En elmätare i fastighetens elcentral registrerar elen och du kan få betalt för elen din fastighet inte konsumerar själv.

När du väljer att installera solceller och bli elproducent av ren energi så har du tagit det första steget mot självförsörjning och tagit ett ställningstagande för miljön. Din investering ger direktavkastning genom en låg elräkning och du blir mindre påverkad av stigande elpriser.
 

Vi har lösningar för alla

Vi hjälper dig från start till mål med projektering, pappersarbete och installation och driftsättning. Den höga kvaliteten på våra solpaneler/material och vårt noggranna arbete kommer att göra din investering långsiktig och underhållsfri. Vi gör det enkelt och lönsamt för dig att bli elproducent!

/